×
ادمین 07-17-2024 مهاجرت

بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور برای پیگیری امورو حقوق اداری و قانونی خود نیاز به افرادی دارند که بتوانند به نمایندگی از آنان اقدام کنند ؛خواه این نماینده قرار است یک فرد عادی باشد که تمامی امور اداری بجز حضور در دادگاه و امور قضایی وی را به نمایندگی مدیریت کند .....

بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور برای پیگیری امورو حقوق  اداری و قانونی خود نیاز به افرادی دارند که بتوانند به نمایندگی از آنان اقدام کنند ؛خواه این نماینده  قرار است یک فرد عادی باشد که تمامی امور اداری بجز حضور در دادگاه و امور قضایی وی را به نمایندگی مدیریت کند خواه یک وکیل دادگستری در کشور خارجی  مورد نظر که در دادگاه های کشور مورد نظر وی پیگیری های قضایی را به انجام برسانید

 

اما این موارد همگی به یک روش قابل انجام نیست و با توجه به  به شرایط کشوری که موکل در آن مستقر است گاه  تغییر پیدا می کند

-        اقدام از طریق کنسولگری کشور مقصد در خارج از کشور مذکور

 

در این روش با مراجعه به کنسولگری کشوری که قصد پیگیری امورات خود را دارید(مثلا کنسولگری ترکیه در ایران) وکالتنامه مربوطه را طبق فرمتی که درآن کشور جاری و ساری می باشد تنظیم و برای استفاده و استناد  تایید مقامات داخلی همان کشور بعد از ارسال وکالت نامه از سوی وکیل تعیین شده کفایت می کند

 

 . برخلاف سابق کنسولگری های ترکیه در ایران، برای تنظیم وکالت نامه های قضایی و غیر قضایی با مراجعه کنندگان همکاری نمی کنند بنابراین در حال حاضر تنها دو روش جهت تعیین وکیل در خارج از کشور برای هموطنان در شرایط حاضر وجود دارد

 

-        اقدام از طریق کنسولگری ایران در خارج از کشور،

بافرض اینکه که موکل نیز در کشوری غیر از ایران ساکن و اقامت دارد  و برای امور کشور ثالثی قصد دادن وکالت را دارد.

که در اینصورت می بایست قبل از مراجعه مستقیم به کنسولگری از طریق «سامانه میخک »اقدامات لازم را بعمل آورد ،بعد از معرفی روش بعدی، ما به شرح تفصیلی مراحل تنظیم یک وکالتنامه در سامانه میخک خواهیم پرداخت،

 

-        روش آخر،اقدام از طریق دفتر خانه یا نوتری

 

که در این روش سه حالت متصور است؛

 

1- موکل در کشوری خارج از ایران سکونت دارد مثلا ترکیه و برای امورات جاری در کشور ثالث مثلا امارات متحده عربی قصد دادن وکالت دارد :

که در این حالت می بایست از طریق نوتری ها(دفتر خانه رسمی) ترکیه اقدام کند که البته این وکالت برای استفاده در کشور ثالث (امارات) باید به زبان آن کشور ترجمه و بعد از تایید وزارتخانه های دادگستری و امور خارجه آن کشور برای طی مراحل آپوستیل به کنسولگری کشور تنظیم کننده سند (ترکیه) در کشور مقصد (امارات)ارسال و تاییدیه مقامات رسمی را بگیرد ، بعد از طی پروسه مذکور وکالت نامه تنظیمی قابلیت استناد و استفاده حقوقی و قانونی در ادارات و مراجع قانونی و قضایی کشور ثالث (امارات)را پیدا می کند.

 

2- موکل در ایران می باشد و برای امور خارج از ایران به دنبال معرفی و تعیین وکیل می باشد (مثلا ترکیه)که در این حالت نیز تنظیم وکالت در دفاتر رسمی در ایران تنظیم و مانند حالت اول این وکالت نامه برای استفاده در کشور دوم باید به زبان آن کشور (ترکی)ترجمه و بعد از تایید وزارتخانه های دادگستری و امور خارجه ایران برای طی مراحل آپوستیل در کنسولگری ایران در کشور مقصد (ترکیه)ارسال و تاییدیه مقامات رسمی کشور مقصد (فرمانداری ترکیه ) را بگیرد.

بعد از طی پروسه مذکور وکالت نامه تنظیمی قابلیت استناد و استفاده حقوقی و قانونی در ادارات و مراجع قانونی و قضایی کشور ثالث را پیدا می کند.

 

3- موکل در خارج از ایران قرار دارد و برای امورات  همان کشور قصد تعیین و معرفی  وکیل و یا نماینده قانونی دارد، مثلا ترکیه؛ در اینصورت  صرف مراجعه به یکی از نوتری ها  یا دفترخانه های رسمی و تنظیم وکالت نامه با فرمت های موجود در آن کفایت می کند چرا که بنا بر این است که  وکالتنامه مذکور در ترکیه مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین  باید مطابق با قوانین ادارات دولتی ترکیه و طبق فرمت مورد قبول این ادارات تنظیم شود. در نتیجه این روش، بهترین روش تنظیم وکالت نامه در دفاتر رسمی (نوتر )در ترکیه می باشد.

 

در ادامه این مقاله، ما به شرح مراحل تنظیم یک وکالتنامه در سامانه میخک خواهیم پرداخت، که این سامانه یکی از معتبرترین و امن‌ترین سامانه‌های حقوقی در ایران است. علاوه بر این، ما به بررسی مشکلات و چالش های احتمالی در این فرآیند خواهیم پرداخت و راهکارهایی برای حل آن‌ها ارائه خواهیم داد.

 

اگر برای انجام امور اداری و حقوقی خود نیازمند وکالت دادن از خارج کشور هستید می‌توانید بعد از خواندن این مطلب در مورد چگونگی تنظیم وکالتنامه از خارج در صورت داشتن هر گونه سؤال، راهنمایی و یا انجام سریع و درست کار، مجموعه حقوقی بین المللی صدوی می‌تواند در بسیاری از امور کمک حال شما باشند.

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

 

در ادامه می‌خوانید:

 

نکات مهم پیش از وکالت دادن

نحوه وکالت دادن از خارج کشور

انواع وکالتنامه مخصوص ایرانیان خارج از کشور

تأیید وکالتنامه خارج از کشور

هزینه وکالت دادن از خارج کشور

عزل وکیل و ابطال وکالتنامه

نکات مهم پیش از وکالت دادن

امضای شما پای هر سندی نشان دهنده این است که شما از تمام آنچه در سند نوشته شده اطلاع دارید و آن را پذیرفته‌اید. پس از امضا هیچ حقی جهت ادعای این موضوع که از مفاد آن بی‌خبر بوده‌اید را ندارید.

اگر می‌خواهید برای سهم‌الارث وکالت بدهید و یا به دنبال تنظیم وکالتنامه از خارج برای نقل و انتقال ملک و اموال غیرمنقول با ارزش مادی بالایی هستید حتماً قبل از این کار با یک وکیل رسمی در داخل کشور و یا وکلای حاضر در کنسولگری سفارت مشورت کنید و از آن‌ها راهنمایی بگیرید.

حتماً در وکالتنامه نوع و مورد وکالت را مشخص کنید و حدود اختیارات وکیل را نیز تعیین نمایید تا وکیل امکان تعدی و تعرض خارج از موارد و شرایط مشخص شده نداشته باشد.

از آنجایی که تنظیم متن وکالت نامه موضوع حساسی است و باید به‌گونه‌ای باشد که جلوی هرگونه سوءاستفاده و یا سوءتفاهم را بگیرد بهتر است این کار را به افراد خبره‌ای بسپارید تا خیالتان از همه چیز راحت باشد.

 

نحوه وکالت دادن از خارج کشور

بعد از مشاوره با کارشناس حقوقی و یا یک فرد خبره یک وکالتنامه تنظیم کنید تا بدون هیچ مشکلی بتوان از آن در نهادهای مختلف ادارای استفاده کرد.

مراجعه به سايت تأیید اسناد کنسولی میخک، و ثبت‌نام در سایت.

 توجه: اطلاعات مربوط به شما به‌عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید عیناً مطابق شناسنامه ایرانی‌تان باشد.

وارد بخش امور وکالتنامه‌ها شوید و نمایندگی یا کنسولگری ایران در کشوری که در آن زندگی می‌کنید را انتخاب کنید. (در مورد ایرانیان مقیم آمریکا باید گزینه “دفتر حفاظت منافع جمھوری اسلامی ایران-واشنگتن” انتخاب شود.)

نوع وکالتنامه مدنظرتان را انتخاب کنید.

مشخصات خود و وکیلتان را براساس شناسنامه ایرانی وارد کنید.

متن وکالتنامه‌ای که تنظیم کردید را کپی کرده و یا تایپ نمایید.

پس از تأیید یک کد رهگیری به شما داده می‌شود و وکالتنامه شما بطور موقت ثبت می‌گردد.

سپس باید به صورت حضوری و یا غیرحضوری احراز هویت شوید.

بعد از اینکه امضای شما تأیید شد وکالتنامه‌تان قطعی و نهایی می‌شود.

لینکی به شما داده می‌شود که باید آن را پرینت بگیرید و نزد خود نگهدارید.

نکته : لینک هزینه وکالتنامه در سامانه میخک

 

 

خلاصه-راهنمای-تنظیم-وکالتنامه-در-سامانه-میخکدریافت

انواع وکالتنامه مخصوص ایرانیان خارج از کشور

حال که با نحوه گرفتن وکالت از خارج کشور آشنا شدید، ایرانیان خارج از کشور می‌توانند در زمینه‌های گوناگونی وکالتنامه تنظیم کنند و با استفاده از سامانه میخک فرآیند وکالت دادن از خارج کشور را انجام دهند. به طور کلی وکالتنامه‌ها دو دسته هستند:

 

وکالت مقید: دراین نوع وکالت، شخص وکیل فقط اجازه به انجام کار یا امور مشخصی دارد.

وکالت مطلق: موکل به وکیل خود اجازه می‌دهد که تمام امور بانکی یا اداری و… خود را انجام دهد و نیازی به اجازه ثانویه موکل ندارد.

معمولاً وکالتنامه‌ها بیشتر مربوط به موضوعاتی همچون امور اداری و بانکی، فروش اموال، ارثیه، فروش خودرو، انحصار وراثت و… است. از دیگر انواع این وکالتنامه‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

وکالتنامه امور نظام وظیفه

وکالتنامه جامع کاری

وکالتنامه اقامه دعوی

وکالتنامه امور اداری

وکالتنامه امور دانشگاهی و دریافت مدارک دانش آموختگی

عزل وکیل،

سهام و بورس، بیمه و بازنشستگی،

دریافت حقوق،

طلاق،

تعویض گواهینامه،

تعویض شناسنامه و

وکالتنامه ازدواج (موکل زن)

وکالتنامه ازدواج  (موکل مرد)

وکالتنامه امور بانکی

در سامانه میخک یکسری وکالتنامه به صورت پیش فرض وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. متن وکالتنامه‌های انتخابی قابل تغییر است. کلیه قسمت‌های وکالتنامه خارج از کشور شامل مشخصات وکیل، مورد وکالت، و حدود اختیارات قابل ویرایش است و شما می‌توانید از انواع وکالتنامه در سامانه میخک برای موضوع مورد نطر خود استفاده کنید.

 

شما می‌توانید مورد وکالت و حدود اختیارات را مطابق با نیاز خود تغییر دهید. توجه داشته باشید که تمام مسئولیت مفاد وکالتنامه به‌ عهده موکل است و سامانه میخک، هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال کامل و صحیح بودن متن وکالت نامه ندارد.

ویرایش وکالتنامه

به دستورالعمل‌های مندرج در ایمیل ارسالی دقت کنید. کنسولگری‌ها و دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن صرفاً وکالتی را که تنظیم نموده‌اید به‌صورت چاپی به ایمیل‌تان ارسال می‌کند. این سازمان هیچگونه دخل و تصرفی در محتوای وکالت تنظیمی ندارد.

 

در صورت نیاز به ویرایش وکالتنامه، می‌توانید به حساب کاربری‌تان در سامانه میخک مراجعه کنید. بعد از هر بار ویرایش باید مجدداً، کدملی و کدرهگیری خود را به آدرس ایمیل Takmfa@gmail.com ارسال نمایید.

 

تنظیم وکالتنامه از خارج از کشور توسط مجموعه حقوقی بین المللی صدوی

تأیید وکالتنامه خارج از کشور

تأیید وکالت از خارج کشور به صورت غیرحضوری

اگر برای تأیید وکالتنامه نیاز به مراجعه حضوری باشد، این موضوع از طرف دفتر حافظ منافع واشنگتن برای هموطنان مقیم امریکا و کانادا و از طرف نمایندگی کانبرا برای هم میهنان مقیم استرالیا اطلاع رسانی خواهد شد.

 

وکالت نامه از امریکا و کانادا مراحل تأیید هویت موکل و شرایط وکالتنامه تنظیم شده بصورت غیر حضوری از طریق اسکایپ  صورت می‌گیرد که جزییات فرایند با ایمیل به اطلاع درخواست کننده می‌رسد.

 

ایرانیان مقیم استرالیا باید برای تنظیم وکالتنامه خارج از کشور به‌ صورت پستی، ابتدا باید از تأیید صدور وکالتنامه به شیوه غیرحضوری و فایل قابل پرینت وکالتی که به ایمیلشان ارسال شده دو نسخه پرینت نمایند.

 

یک نسخه را در حضور نوتاری پابلیک (Notary Public) امضا و به تأیید می‎‌رسانند که باید از نوتاری بخواهند که حتماً نام کامل را بر اساس مشخصات ایرانی نوشته و فقط امضاء موکل را، بدون توجه به متن تأیید نماید. سپس نسخه دیگر را فقط موکل در محل مشخص شده امضا می‌نماید.

 

در پایان هر دو نسخه را به همراه اصل گذرنامه معتبر ایرانی و شناسنامه و مانی اوردر و یک پاکت پستی خالی رجیستر شده به آدرس سفارت ارسال نماید. وکیل مشخص شده توسط موکل، باید برای دریافت وکالتنامه در ایران به وزارت امور خارجه در تهران و یا دفاتر وزارت امور خارجه در مراکز استان‌ها مراجعه نماید.

 

ارسال وکالتنامه شما از طریق پست به شهرتان در امریکا، حدود 10 روز کاری زمان می‌برد. در صورت تمایل به پست، ابتدا بایستی کدرهگیری و کدملی خود را به آدرس Takmfa@gmail.com ارسال نمایید. سپس نسخه چاپی وکالتنامه ظرف مدت 10 روز کاری برای شما ارسال خواهد شد.

 

دریافت وکالتنامه خارج از کشور با مراجعه حضوری

در صورت تمایل به مراجعه حضوری، وکالت دادن از کانادا و آمریکا می‌توانید با در دست داشتن صفحه چاپ شده کدرهگیری، به نمایندگی مربوطه مراجعه کنید. در کانادا و امریکا به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ايران-واشنگتن مراجعه کنید و پس از چاپ وکالتنامه در آنجا، آن را امضاء و پست کنید.

 

تأیید وکالتنامه خارج از کشور در ایران

مرحله آخر تنظیم وکالتنامه خارج از کشور، تأیید نهایی وکالتنامه شما در ایران است. وکالتنامه بایستی در ایران به وزارت امور خارجه برده شده و به تأیید آنان نیز برسد تا قابل استفاده در مراکز رسمی در داخل ایران باشد. برای رساندن وکالتنامه خود به ایران می‌توانید از طریق پست اقدام کنید. راه ساده‌تر و کم هزینه‌تر، کمک گرفتن از دوستان و آشنایانی است که قصد عزیمت به ایران را دارند. وکالتنامه خود را برای رسیدن به ایران به آن‌ها بسپارید تا آنها هم کمک حال شما شوند.

 

هزینه وکالت دادن از خارج کشور

هزینه وکالت نامه خارج از کشور بسته به کشوری که در آن زندگی می‌کنید و نوع وکالتنامه متغیر خواهد بود. اما به طور کلی شما باید هزینه موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

 

تأیید مدارک

تأیید سند

هزینه مدارک لازم برای دادن وکالت در خارج از کشور و …

هزینه‌ها به صورت دلار و یا یورو هستند و امکان پرداخت به تومان را نخواهید داشت.

 

عزل وکیل و ابطال وکالتنامه

شاید بعد از اینکه وکالتنامه را تنظیم کردید از کارتان پشیمان شوید و یا فرد مناسب دیگری را پیدا کنید. هرچند پیشنهاد می‌کنیم بهتر است قبل از هرگونه اقدام برای تنظیم وکالتنامه از خارج کاملاً تحقیق کنید و همه جوانب را بسنجید بعد شروع به کار کنید اما گاهی علیرغم رعایت همه موراد و نکات و جوانب باز هم ممکن است شرایطی پیش بیاید که تصمیم بگیرید وکالتنامه خود را ابطال کنید.

 

برای این کار موکل باید با مراجعه به سایت میخک فرد دیگری را به عنوان وکیل دوم انتخاب نماید تا در ایران به دنبال کارهای مربوط به عزل وکیل اول برود.

 

در زمان تنظیم عزلنامه دقت کنید که شماره و تاریخ وکالت قبلی، نام و مشخصات وکیلی که قرار است عزل شود، تاریخ عزل و سلب تمام اختیاراتی که در وکالتنامه قید شده بود به درستی درج شود.

 

برای این کار لازم است به دفاتر مخصوصی مراجعه شود زیرا همه دفترخانه‌ها این کار را انجام نمی‌دهند.

 

 

سؤالات متداول

آیا برای وکالت خارج از کشور باید به ایران سفر کنیم؟

خیر. همانطور که در متن اشاره شد شما می‌توانید با مراجعه به سامانه میخک به راحتی تمام کارهای لازم برای تنظیم وکالتنامه از خارج را در کشور محل سکونت خود انجام دهید.

 

آیا می‌توان هزینه تنظیم وکالتنامه از خارج را به تومان پرداخت کرد؟

خیر. از آنجایی که شما در ایران ساکن نیستید و احتمالاً امکان تبدیل به تومان برایتان کم است، تمام هزینه‌ها به دلار و یا یورو دریافت می‌شوند.

 

آیا افرادی که پناهنده شده‌‌اند هم می‌توانند وکالتنامه بدهند؟

تمام ایرانیان در سراسر دنیا حق استفاده از امکاناتی که در سامانه میخک ارائه می‌شود را دارند و هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای آن‌ها وجود ندارد.

درج نظر

پیوستن به ما

برای دریافت آخرین تحلیل‌ها، اخبار و دیدگاه‌های حقوقی تخصصی به خبرنامه ما بپیوندید .